top of page

Nagrody Ars Coquinaria 2024

Jednym z dwóch wyróżnionych polskich produktów jest nasz Pstrąg z Zielenicy czym chcemy się z Wami pochwalić.


Wręczenie nagrody przez Prezydenta Akademii Gastronomicznej w Polsce Macieja Dobrzynieckiego
Wręczenie nagrody przez Prezydenta Akademii Gastronomicznej w Polsce Macieja Dobrzynieckiego

10 października w Hotelu H15 Boutique w Warszawie odbyła się uroczysta ceremonia wręczenia prestiżowych nagród gastronomicznych AIG Prix i Ars Coquinaria 2024 roku.

Akademia Gastronomiczna w Polsce co roku nominuje polskie osobistości gastronomiczne w pięciu kategoriach. Nagrody AIG Prix przyznawane są przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną z siedzibą w Paryżu dla wybitnych jednostek i instytucji, które wyróżniają się na obszarze danego kraju międzynarodowym poziomem.


Wśród nagrodzonych znaleźli się:

Prix au Chef de l'Avenir 2024 - Jacek Koprowski Fino Gdańsk

Prix au Sommelier 2024 - Łukasz Głowacki Mega Poznań

Prix au Chef Pâtissier 2024 - Grzegorz Walicki Case Bristol Warszawa

Prix de la Littérature Gastronomique 2024 - Bartek Kieżun „Uczta na Wawelu”

Prix Multimedia 2024 - Polska Organizacja Turystyczna


Wszyscy nagrodzeni przez Akademię Gastronomiczną w Polsce
Wszyscy nagrodzeni przez Akademię Gastronomiczną w Polsce


Prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce Maciej Dobrzyniecki wręczył również nagrody Ars Coquinaria dla Polskich Produktów, które zyskały uznanie najlepszych polskich szefów kuchni, stając się wizytówkami swoich regionów na terenie kraju, ale też Polski na międzynarodowej arenie gastronomicznej.


Polski Produkt 2024

Pstrąg z Zielenicy, Gospodarstwo Rybackie „Zielenica”

Groseran, Groser Grodziskie Sery Rzemieślnicze




Comments


bottom of page