top of page

W ofercie znajdziesz...

Pstrąg świeży

W WIELU ODMIANACH

OFERUJEMY:

  • Przez cały rok pstrąga w wielu odmianach - Salvenius alpinu, Salvenius fontinallis, Salmo TruttaOncorhynchus mykiss - w wielkości od 300 do 1000 g/szt.

  • Pstrąga łososiowego w wielkości 800-1200 g/szt.

  • Filety z pstrąga białego i łososiowego

  • Pstrąga naturalnie wędzonego w całości, wysalanego w kołobrzeskiej solance uzdrowiskowej

  • Pstrąga wędzonego na drewnie bukowo-olchowym – certyfikowanego - programem Doceń Polskie - Top Produkt

  • Filety z pstrąga wędzonego na zimno w dymie bukowym

  • Kawior z pstrąga o złocistym kolorze, pochodzącego z naszych samic

  • Ikrę pstrąga wędzoną w dymie - nagrodzoną dyplomem Superfood, jako najlepszy produkt dla sektora HoReCa 2017

  • Jesiotra wędzonego i świeżego

W wodzie źródlanej i potokowej 

hodujemy ryby wysokiej jakości, bogate w zdrowie i smak

JEDNO GOSPODARSTWO – DWA OBIEKTY PSTRĄGOWE

Działalność gospodarstwa opiera się w dwóch wysoko wyspecjalizowanych ośrodkach pstrągowych, są to :

  • obiekt narybkowy, zarybieniowy w Lejkowie, (rok bud. 1991)którego działalność w 100 proc skierowana jest na przygotowanie do sprzedaży i dalszych zarybień narybku pstrąga tęczowego. Oferta obejmuje narybek w każdym garmażu, w szczególności od 15 do 120 g/szt. Doskonałe warunki hydrologiczne, źródlana, głębinowa woda o niskiej zawartości żelaza pozwala na produkcję zdrowego, silnego narybku. Nie ulegająca wahaniom w skali roku temperatura wody, stwarza warunki do nieprzerwanej sezonowo produkcji, w związku z powyższym jako jedyni oferujemy stałą, całoroczną sprzedaż pstrąga tęczowego w każdym garmażu, głównie od 20 do 80g/szt Roczna sprzedaż wynosi ok. 70 ton narybku pstrąga.
     

  • obiekt pstrągowy w Zielenicy(rok bud 2001), jest miejscem kontynuacji chowu pstrąga od przewiezionego narybku z Lejkowa w wielkości ok. 40g do ryby konsumpcyjnej ok. 400g. Czysta woda, niezanieczyszczone środowisko, obszar natura2000, sąsiedztwo ekologicznego gospodarstwa rolniczego, dają doskonałe warunki do odchowu odpornych i smacznych ryb.

Wyjątkowa dbałość o jakość, zawarta w trosce o szczegóły,

pasja, misja i doświadczenie.

DYSTRUBUCJA

  • dostawy własne – samochodem chłodnią

  • dostawy spedycją

  • odbiór własn

  • dystrybucja do sektora HoReCa przez Farutex

  • dystrybucja do Piotr i Paweł poprzez Kohler – w formie ryby świeżej w styroboksach z lodem

PAKOWANIE

  • ryby świeże patroszone lub filety – luzem w styroboksach z lodem, w jednorazowych opakowaniach

  • arpack - rozmiar 10 lub 5

  • pstrąg wedzony – luzem – opakowania kartonowe

  • pstrąg wedzony w całości – tacki GN1/3 – bez MAP

  • pstrąg wedzony – filet – podkładka złota lub srebrna - zgrzew vacc

WŁASNA PRZETWÓRNIA

Zielenica to również niewielka lecz nowoczesna przetwórnia wyłącznie własnego surowca, spełniająca najwyższe wymogi sanitarno-weterynaryjne, z systemem HACCP. Tu przetwarzamy, wędzimy, pakujemy i przygotowujemy nasze ryby dla klientów.

 

DOSTAWA – ZE STAWU NA STÓŁ

W trosce o to, by klient otrzymywał od nas produkt ultraświeży, zorganizowaliśmy również system dostaw ryb pomijający ich magazynowania w łańcuchu chłodniczym, w trybie just in time – ze stawu na stół.

bottom of page