Nasz „Pstrąg filet łososiowy” z Gospodarstwo Rybackie w Zielenicy otrzymał „Certyfikat Dobry Produkt”. To zaszczytne wyróżnienie przyznawane jest przez grono uznanych ekspertów, szefów kuchni, influencerów kulinarnych oraz dziennikarzy zajmujących się tematyką spożywczą i kulinarną.
- Nagrodę odebraliśmy podczas uroczystej gali, która odbyła się pierwszego dnia XVI Forum Rynku Spożywczego i Handlu zorganizowanym 6 i 7 listopada w hotelu Sheraton Grand w Warszawie - wyjaśnia Anna Skowrońska, właścicielka Gospodarstwa Rybackiego w Zielenicy. - Pstrąg filet łososiowy został doceniony w kategorii „Produkt HoReCa Trends”. To dla nasz bardzo duże wyróżnienie i informacja, że wymagający rynek gastronomii w restauracjach i hotelach docenia nasze produkty. Takie nagrody napędzają nas do nieustającej dbałości o produkt i poprawiania jego jakości.
Oprócz naszego pstrąga certyfikaty otrzymała również kawa z żołędzi, jaką pijał Fryderyk Chopin, ręcznie robione sery, bezalkoholowe piwo z żeń-szeniem i napoje przygotowywane we współpracy z naukowcami z politechniki.
Jak wyjaśniają organizatorzy celem Konkursu Dobry Produkt jest wyłonienie najciekawszych i najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą, przeznaczonych na rynek detaliczny i HoReCa. Logo Certyfikatu Dobry Produkt ma być drogowskazem w gąszczu propozycji i pomagać w dokonaniu jakościowego wyboru konsumentom. Nagrody wręczono już po raz 14.
Forum Rynku Spożywczego i Handlu, podczas którego wręczano certyfikaty to prestiżowe wydarzenie, które stanowi przestrzeń spotkań dla czołowych producentów, dostawców oraz liderów w branżach handlowej, spożywczej i HoReCa (branża hoteli, restauracji i cateringu), a także ważnych przedstawicieli organizacji branżowych i otoczenia biznesowego tego sektora. Podczas tegorocznej, 16. edycji forum, odbywającej się pod hasłem „TrendsTalks", uczestnicy koncentrowali się na szczegółowej analizie kluczowych trendów oraz przemian społecznych, gospodarczych i technologicznych, które wpływają na funkcjonowanie i rozwój przedsiębiorstw.
Laureaci Dobrego Produktu 2023 zostali wybrani przez jury, w którego skład weszli: Magdalena Brzózka, redaktor prowadząca horecatrends.pl; Krzysztof Cybruch, CEO Food Hall Poland; Agata Jakóbczyk-Zielińska, dyrektor Departamentu Bankowości Korporacyjnej, Credit Agricole Bank Polska; Honorata Jarocka, analityk Mintel; Urszula Kłosiewicz-Górecka, Instytut Badań Rynku, Konsumpcji i Koniunktur; Edyta Kochlewska, redaktor naczelna dlahandlu.pl; Marcin Rudzik, CEO LokalnyRolnik.pl; Ola Lazar, ekspertka rynku foodtech; Szymon Mordasiewicz, Managing Director Consumer Panel Services GfK; Paulina Piwowarek, redaktor prowadząca, portalspozywczy.pl; Magdalena Twardokęs, dyrektor sektora Spożywczego i Agro w grupie PTWP oraz Andrzej Wojciechowicz, szef firmy doradczej FMCG Business Consulting.
Comments