Marek Soczewka szuka w Zielenicy polskich smaków
- biuro9973
- 23 lis 2023
- 1 minut(y) czytania
Zaktualizowano: 3 gru 2023
Szef kuchni Marek Soczewka rusza w fascynującą podróż "W poszukiwaniu polskich smaków"!
W pierwszym odcinku zabiera Was do Gospodarstwo Rybackie Zielenica, gdzie pod czujnym okiem Pani Anny Skowrońskiej hodowane są szczęśliwe pstrągi.
W myśl koncepcji „Farm to table” a w tym konkretnym przypadku "Ze stawu na stół" - w zaledwie 24 godziny od złowienia, te wyjątkowe ryby trafiają na talerze naszych gości.
Pstrąg z Zielenicy to nie tylko lokalny skarb, ale również świeży i zdrowy produkt. Jesteśmy dumni, że gości w naszej karcie menu. Zapraszamy serdecznie do delektowania się jego wyjątkowym smakiem!
Teraz strefa wykluczenia w Czarnobylu stała się bardziej niebezpieczna, a dotarcie do niej z Polski jest problematyczne. A ja wiem https://chernobylstory.com/pl/, bo organizują bezpieczne wycieczki do Czarnobyla i prowadzą wycieczki z zachowaniem wszelkich zasad bezpieczeństwa. Możesz skorzystać z usług profesjonalnych przewodników turystycznych, dzięki czemu nie musisz martwić się o swoje bezpieczeństwo